"Порядна і дуже професійна": Зеленський представив нову очільницю Чернігівської ОДА

Президент Володимир Зеленський 15 жовтня представив нову очільницю Чернігівської ОДА 29-річну Анну Коваленко, яка раніше була заступницею голови Офісу президента й заступницею міністра розвитку громад, передають Патріоти України.

Представлення відбулося в межах робочої поїздки Володимира Зеленського до Чернігівської області. Зі слів Зеленського, нова керівниця області, єдина жінка в країні, яка нині очолює ОДА. Президент відгукнувся про неї, як про порядну, чесну і професійну людину.
"Я хочу представити нову голову Чернігівської обласної державної адміністрації. До речі, вона буде єдиною в Україні жінкою, яка очолює область. Я впевнений, що далі все більше і більше жінок будуть ставати головами обласних державних адміністрацій. Я вважаю, що це дійсно дуже важливо", - заявив Зеленський.
Своєю чергою, Коваленко запевнила, що добре розуміє сучасні проблеми, які є в Україні. На її думку, стрімкий розвиток регіону можливий за міцної співпраці влади і бізнесу.
"Для чернігівців хочу пообіцяти бути відкритою і робити все можливе, щоб крок за кроком їхнє життя ставало кращим", - висловилася голова ОДА. Зазначимо, що до Офісу президента України її призначили у вересні 2019 року. До цього вона була заступницею міністра розвитку громад і територій.
Нова очільниця Чернігівської ОДА родом із Київської області, нині їй 29 років. Відомо, що Коваленко була командиром сотні на Майдані. Крім того, від 2014 року була радницею трьох міністрів оборони (Степана Полторака, Валерія Гелетея, Михайла Коваля) та міністра інформполітики ( Юрія Стеця). Коваленко також є членкинею клубу диппредставництва офісу зв'язку НАТО в Україні "Жінки на чолі реформ". Наказом Міністра внутрішніх справ її нагородили бойовою зброєю - пістолетом "Форт-17".

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...