Порівняли Україну із СРСР: Монахи УПЦ МП обурені, що їх виганяють із Лаври

В УПЦ МП обурені тим, що їх виселяють із території Києво-Печерської лаври. Священники заявляють, що нібито у Міністерстві культури немає "жодних юридичних підстав для таких дій", а сам факт називають ультиматумом влади. Заяву-обурення опублікувала пресслужба Української православної церкви Московського патріархату, передають Патріоти України.

Там наводять заяву, яку вони отримали від Мінкульту 10 березня, де було вказано, що Міжвідомча робоча група під час своєї роботи встановила порушення монастирем умов договору щодо використання державного майна і тому ухвалила рішення розірвати договір із УПЦ.

"Однак у цьому листі жодної інформації про юридичні підстави для таких дій не зазначено. Що ж до роботи згаданої у листі групи, то про зміст її висновків ніде не повідомлялося, а складалися вони, вочевидь, упереджено та з грубим порушенням юридичних норм. Тож, єдиною підставою для відселення монахів з православної святині є лише забаганка чиновників з Мінкульту, так само як це було і за радянської влади у 60-х роках минулого століття", - розгнівано відреагували в УПЦ МП.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...