Порівняв темношкірих колег із мавпами: Румунія терміново відкликала свого посла з Кенії

Під час дипломатичної зустрічі, яка відбулася в штаб-квартирі ООН у Найробі посол Румунії в Кенії Драгош Цігау дозволив собі жарт, який розлютив африканську дипломатичну спільноту і, зрештою, призвів до його відкликання, передають Патріоти України.

Як повідомляє Kenyan Foreign Policy, інцидент стався ще наприкінці квітня. Під час переговорів із групою східноєвропейських дипломатів посол Цігау, помітивши поблизу чорну мавпу, пожартував, що “африканська група приєдналася до нас”.

Заява румунського дипломата начебто встановила зв'язок між присутністю мавпи та групою африканських дипломатів, яких не було на цій зустрічі. Члени африканської групи висловили протест як Міністерству закордонних справ Кенії, так і обвинуваченому послу.

Крім того, до Офісу ООН у Найробі вони теж надіслали вимогу для отримання роз’яснень і можливих санкцій у відповідь на ймовірне расистське зауваження, зроблене румунським дипломатом.

Африканські дипломати на чолі з послом Південного Судану в Кенії, який є виконувачем обов’язків декана Африканської групи, вимагали беззастережних письмових і публічних вибачень від румунського посла, стверджуючи, що він також повинен вибачитися перед усім населенням Африки.

Як повідомляє румунське видання Stirile Pro-tv, посол у Кенії не повідомляв про інцидент у Міністерство закордонних справ. Посла, який працював у цій африканській країні від 2021 року, було вирішено відкликати із посади.

“МЗС висловлює сподівання, що цей окремий епізод не вплине на глибинний характер відносин між Румунією та країнами африканського континенту, особливо в контексті, в якому румунська дипломатія здійснює розвиток відносин з Африкою на основі взаємної поваги”, - цитує видання заяву зовнішньополітичного відомства.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...