​Порошенко готовий очолити Кабінет міністрів України, - Турчинов

Лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко готовий стати прем’єр-міністром при президентові Володимирі Зеленському. Про це BBC Україна заявив колишній секретар РНБО, голова передвиборчого штабу “Євросолідарності” у 2020 році Олександр Турчинов, зазначають Патріоти України.

За його словами, “Євросолідарність” може сформувати коаліцію зі “Слугою народу”, однак до цього, каже Турчинов,”слуги” повинні “прозріти”. Що конкретно вкладається в слово “прозріти”, не уточнювалося.

Разом з тим він вважає за необхідне об’єднати демократичні, конструктивні сили, щоб отримати більшість у Верховній Раді і сформувати компетентний уряд.

Турчинов також заявив, що екс-президент Петро Порошенко достатньо підготовлений, щоб очолити такий уряд. Однак для цього, каже соратник Порошенка, необхідно провести дострокові вибори в Раду.

В Офісі президента Володимира Зеленського поки ніяк не прокоментували дану ініціативу.

"Попри зв'язки з Кремлем": Червоний Хрест відмовився призупиняти членство російського відділення

вівторок, 30 квітень 2024, 11:28

Міжнародний рух Червоного Хреста вирішив не призупиняти членство російського Червоного Хреста, попри потенційні порушення правил нейтралітету. Про це повідомляє The Gardian із посиланням на розслідування міжнародних ЗМІ, передають Патріоти України. За...

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...