Порошенко знову передав на фронт нове оптичне обладнання, що рятує життя бійцям, але не в пріоритетах Міноборони

Фонд Петра Порошенка продовжує системно допомагати українським військовим. На початку вересня 10 гірсько-штурмова бригада отримала від Фонду камери системи спостереження і оптичної розвідки. Вони мають запобігти раптовому наступу ворога і підвищити безпеку наших воїнів. Порошенко впевнений, що життя українського військового – найбільша цінність. Тож коли окупант пошкодив одну з камер, на її зміну було закуплено ще три, зазначають Патріоти України.

"Для чого це робиться? В першу чергу для того, щоб зберегти життя наших воїнів. Я особисто мав можливість переконатися в якості роботи цієї системи, коли можна з бліндажу спокійно спостерігати за рухом окупантів і давати відсіч", – пояснює Петро Порошенко.

Всього на оснащення бригади сучасною системою відеоспостереження у Порошенка вже витратили більше 2 мільйонів гривень. Вартість цієї партії обладнання склала 170 тисяч гривень.

Як відомо, Петро Порошенко системно допомагає армії ще з початку війни. За п'ять років президентства він витратив на благодійність та підтримку українських військових понад 1,5 млрд гривень. Щонайменше 550 млн грн пішло на потреби армії. Минулого року п`ятий президент витратив на благодійність ще 150 млн гривен. За оцінками експертів, це один із найбільших внесків у допомогу армії за весь період незалежності.

За даними Громадянської мережі ОПОРА, Петро Порошенко очолив рейтинг народних депутатів, які робили благодійні внески з заробітних плат у 2020 році.

За підрахунками волонтерів, тільки за останні кілька місяців силами Фонду Порошенка системою відеоспостереження обладнані 42 кілометри фронту. Це 10% протяжності лінії фронту, на яких стоїть 10 гірсько-штурмова бригада.

Порошенко впевнений, що важливо допомагати армії не тільки фінансово, а й підтримувати бойовий дух воїнів. Тож потяг на Схід – це вже традиція. За літо п'ятий президент не раз їздив на передову, аби особисто передати військовим комплект відеоспостереження та потиснути руки нашим захисникам.

"Тут, на "передку" – найкращі люди. Справжні воїни, справжні герої. Ми сюди приїхали, щоб їм подякувати за ту величезну роботу, яку вони роблять. Щиро дякую і шаную ваш подвиг!", – зазначив п'ятий президент.

Команда Порошенка завжди намагається потішити військових та допомогти навіть у дрібницях. На фронт привозять сезонні фрукти та смаколики, питають про потреби і настрій. Як зізнаються бійці, добре слово іноді більш цінне, ніж усе привезене обладнання.

Коли стало відомо, що Міноборони припинило закуповувати маскувальні сітки, волонтери почали збиратись в офісі "Європейської солідарності" щовихідних, аби власноруч плести сітки для фронту.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...