Порошенко звинуватив Єрмака у державній зраді

П'ятий президент України та лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що створення Консультативної ради із представниками окупованих територій Донбасу - шлях до капітуляції, зазначають Патріоти України.

Також Порошенко наголосив, що підписання відповідних протоколів керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком має ознаками державної зради та потребує перевірки збоку правоохоронних органів. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Створення будь-яких консультативних рад з російськими маріонетками – це саме шлях до повзучої капітуляції. Все зрозумілішою стає причина заяв щодо відмови від курсу на членство в НАТО і відновлення водопостачання до окупованого Криму. Бо цього хоче Кремль. Реалізація подібних ініціатив – рівнозначно державній зраді, відповідальність за яку вимірюється Кримінальним кодексом", - зазначив Порошенко.

У "ЄС" вимагають від президента Володимира Зеленського негайно надати вичерпну інформацію, на підставі яких директив керівник Офісу президента ставив підпис під протоколом засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року.

"Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури, Служби безпеки України невідкладно порушити кримінальну справу щодо дії за ознаками державної зради, замаху на державний суверенітет та територіальну цілісність України та зловживання владою. Заховатися від відповідальності під покровом карантину не вийде. Як і не вийде зламати опір українського народу російській агресії і капітуляції", - додав Порошенко.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...