"Porter радий повернутися": У Чорному морі проводять морську операцію есмінці США

У Чорному морі есмінці ВМФ США провели багатогалузеву морську операцію за участі розвідувальної та морської авіації. Про це повідомляє Військово-морський флот США, передають Патріоти України.

Для посилення взаємодії між членами НАТО в операції брали участь есмінці «Porter» (DDG 78) і «Donald Cook» (DDG 75). Також для підтримки флоту було залучено літак дальнього радіолокаційного стеження E-3A та протичовновий літак P-8A.

Як зазначено, спільні операції кораблів сприяють подальшому зміцненню оперативної сумісності та демонструють рішучість щодо миру та безпеки Чорного моря. «Портер радий повернутися в Чорне море, демонструючи нашу незмінну прихильність безпеки та стабільності в регіоні разом з нашими союзниками та партнерами по НАТО», – сказав командувач Томас Ральстон, командир есмінця «Porter».

«Porter», дислокований на військово-морській базі Рота, Іспанія, проводить військово-морські операції в районі операцій Шостого флоту США на підтримку інтересів національної безпеки США в Європі. ВМФ США зазвичай діють в Чорному морі відповідно до міжнародного права, включаючи Конвенцію Монтре.

Кількість загиблих внаслідок удару по Харкову зросла

субота, 18 травень 2024, 12:45

Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Харкову у п’ятницю, 17 травня, зросла до чотирьох — у лікарні помер 33-річний чоловік, який отримав поранення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. За його слова...

Потрібно було менше години: Українські спецназівці знищили російських штурмовиків (відео)

субота, 18 травень 2024, 12:30

Спецназівці Нацгвардії знищили цілу групу російських окупантів, які штурмували позиції Сил оборони України. На це пішло не більше години. "Штурмова група ворога рухалась не підозрюючи що за ними спостерігають пілоти БПЛА 2 окремого загону Центру спеціа...