Порушення перемир’я в Нагірному Карабасі: Азербайджан розповів свою версію розвитку подій

Алієв застеріг вірменську сторону від спроб почати нові військові дії.

Міноборони Азербайджану повідомляє, що вірменські військові здійснили провокації в Карабасі, а азербайджанська армія припинила ці спроби. Перед цим у Вірменії заявили про новий наступ Азербайджану в Нагірному Карабасі, нагадують Патріоти України.

«Вірменська сторона зробила провокаційні дії на звільнених територіях Азербайджану, що супроводжувалися порушенням режиму припинення вогню. Збройні сили Азербайджану вжили адекватних заходів», — зазначають на сайті оборонного відомства Азербайджану.

За даними Міноборони, нині режим припинення вогню дотримується. Водночас президент Азербайджану Ільхам Алієв, відзначивши відносну стабілізацію ситуації в Нагірному Карабасі, висловив занепокоєння терактами, які нібито скоїли вірменські військові.

«Зараз російські миротворці проводять свою діяльність. Ситуація відносно стабільна. Але попри це мені повідомили, що вчора залишки вірменської армії здійснили ряд терористичних актів. Це, звичайно, викликає занепокоєння», — сказав Алієв у суботу в Баку, приймаючи співголів Мінської групи ОБСЄ від Франції та США, передає азербайджанський Інтерфакс.

Алієв застеріг вірменську сторону від спроб почати нові військові дії. «Я вже заявив два дні тому на військовому параді, що, якщо вірменський фашизм знову підніме голову, ми її проломимо залізним кулаком. Тому вони повинні бути уважними, не повинні планувати будь-яких військових дій. В іншому випадку в цей раз ми їх повністю знищимо. Однак, сподіваюся до цього ситуація не дійде», — зазначив він.

Нагадаємо, 12 грудня міністерство оборони Вірменії заявило, що азербайджанська сторона відновила наступальні дії в напрямку селищ Старий Таглар — Хцаберд в Нагірному Карабасі.

Міноборони Росії, миротворці якої присутні у Карабасі, повідомило, що днем раніше, 11 грудня, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню в Нагірному Карабасі. Про ситуацію 12 грудня не повідомляється.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...