Порушення Росією перемир’я на Донбасі обговорять в ОБСЄ - Арестович

В період із 21:55 до 22:55 був зафіксований прицільний вогонь противника по позиціях ЗСУ із застосуванням стрілецької зброї та використанням гранатометів.

У п'ятницю, 30 жовтня, на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні (Австрія) обговорять порушення режиму тиші на Донбасі, в результаті якого був поранений військовий ЗСУ. Про це в Facebook повідомив спікер української делегації в ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович, передають Патріоти України.

"28 жовтня на одній із ділянок лінії бойового зіткнення противником були порушені заходи щодо посилення режиму припинення вогню, узгоджені в межах домовленостей, досягнутих Тристоронньої контактною групою (у складі України, РФ, ОБСЄ) 27 липня цього року. В період із 21:55 до 22:55 був зафіксований прицільний вогонь противника по позиціях ЗСУ із застосуванням стрілецької зброї та використанням гранатометів. О 22:05 легке вогнепальне поранення отримав військовослужбовець ЗСУ", – розповів він.

Арестович підкреслив, що наші військові вогонь у відповідь не відкривали, задіявши механізм Спільного центру з контролю і координації, і домоглися в такий спосіб припинення вогню противником. Він додав, що про подію було повідомлено представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...