Порушення Віденської конвенції: Український посол направив у МЗС Білорусі ноту через обшуки автівки

Віденська конвенція передбачає недоторканість майна і транспорту дипломатів.

Посол України в Білорусі Ігор Кизим направив до Міністерства закордонних справ Білорусі ноту у зв'язку з порушенням Віденської конвенції співробітниками Державного прикордонного комітету Білорусі. Про це повідомили в посольстві України в Мінську в коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

У посольстві України наголосили, що Ігор Кизим надіслав до МЗС Білорусі ноту. Приводом для цього став обшук машини посла Ігоря Кизима, який повертався з Києва після консультацій у МЗС України до Мінська, на білоруському кордоні.

На кордоні посол попередив білоруських прикордонників, що їхні вимоги не відповідають Віденській конвенції про дипломатичні відносини, і заявив, що напише ноту до МЗС Білорусі в разі її порушення, що не зупинило прикордонників. Зазначимо, Віденська конвенція передбачає недоторканість майна і транспорту дипломатів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...