"Порушники будуть покарані": У МВС закликали не бити людей, які проводитимуть опитування Зеленського

Начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко додав, що "поліція реагуватиме й надаватиме правову оцінку будь-яким незаконним діям".

Міністерство внутрішніх справ закликало українців не застосовувати насильства щодо волонтерів, які проводитимуть 25 жовтня опитування від президента України Володимира Зеленського. Як заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк на брифінгу, який транслювався на сторінці міністерства у Facebook, він не знає, як відбуватиметься опитування, лише застерігає від фізичного впливу та провокацій, передають Патріоти України.

За його словами, це застереження зумовлено "негативним хайпом" у соціальних мережах із закликами ламати намети та розривати бюлетені з опитуванням. Начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко додав, що "поліція реагуватиме й надаватиме правову оцінку будь-яким незаконним діям".

Зі свого боку, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі "Радіо НВ" розповів, що псування бюлетенів з опитуванням Зеленського може бути кваліфіковано правоохоронними органами як дрібне хуліганство. "Я думаю, це буде дрібне хуліганство… Розривати бюлетені, штовхати агітаторів – це буде незаконно й буде порушенням громадського порядку", – повідомив він.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття "Дрібне хуліганство" передбачає накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців із відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на термін до 15 діб.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...