"Порушують наш нейтральний статус і незалежність": Президент Молдови вимагає вивести російські війська з Придністров'я

Президент Молдови Майя Санду, виступаючи в Європарламенті, вимагала вивести російських військових з Придністров'я. Молдавський президент підкреслила, що в даний час немає безпосередньої загрози того, що країна буде втягнута у війну в Україні, передають Патріоти України із посиланням на point.md.

При цьому Санду нагадала, що Молдова - нейтральна країна. "Хоча, для того, щоб по-справжньому бути нейтральним, необхідно вивести російські війська з нашої території. Тому що їх присутність фундаментально порушує наш нейтральний статус і незалежність", - сказала Санду.

Вона сказала, що придністровський конфлікт являє собою один з численних викликів для Молдови. Вона зазначила, що влада налаштована вирішити це питання мирним шляхом зі збереженням суверенітету і територіальної цілісності Молдови. "Ми не хочемо війни або дестабілізації", - сказала Санду.

Також вона зазначила, що Росія напала на сусідню державу, як це робили країни в минулому, і "увергла в безмежну трагедію народи України і всього європейського континенту". "Вони хотіли перетворити Україну на те, чим ніхто не хотів би стати - геополітичний придаток сильнішого сусіда. Ми всі сподівалися і чекали, що ці часи вже ніколи не повернуться. Але вони повернулися", - заявила Санду.

Також Санду підкреслила, що Молдова підтримує суверенітет і територіальну цілісність України: "Крим - Україна, Донбас - Україна, Київ - Україна, і завжди будуть Україною".

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...