Порушили угоду щодо Нагірного Карабаху: Азербайджан звинуватив Росію та Вірменію

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Росія та Вірменія порушують угоду про врегулювання війни в Нагірному Карабаху. Про це повідомляє Інтерфакс-Азербайджан, передають Патріоти України.

За словами Алієва, міноборони Росії обіцяло забезпечити виведення вірменських військових із Нагірного Карабаху до червня, але не зробило цього. Президент каже, що Вірменія ухиляється від виконання угоди 2020 року, за якою країни припинили війну за Нагірний Карабах, зокрема, відмовляється виводити своїх військових.

Алієв скаржиться, що Азербайджан порушував це питання і перед росіянами, але й вони не допомогли, незважаючи на обіцянки. «Ми - країна-переможець, ми відновили свою територіальну цілісність. Якщо Вірменія не хоче виводити свої війська з території Азербайджану, то нехай відкрито про це скаже. Ми знатимемо, що нам робити в цьому випадку… Якою буде наша відповідь? Напевно, про це зараз недоречно говорити», — наголосив глава держави.

З 13 листопада у Нагірному Карабаху розпочався новий виток протистояння між Вірменією та Азербайджаном. Сторони звинуватили одна одну в нападі, а 16 та 17 листопада повідомили про втрати.

За підсумками повномасштабного військового конфлікту в Нагірному Карабаху, який відновився у вересні 2020 року, Єреван, Баку та Москва підписали угоду про припинення бойових дій.

В рамках цього договору Вірменія погодилася передати під контроль Азербайджану три райони — Агдамський, Кельбаджарський та Лачинський, а також частину Газахського району. Так званий Лачинський коридор, автомобільну дорогу, яка сполучає центр Нагірного Карабаху з Вірменією, а також лінію зіткнення сторін мають контролювати російські та турецькі військові.

Росія нищить все: Військові показали, як виглядає зруйнований Часів Яр (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:22

Воїни штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які діють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру, передають Патріоти України. У відеозаписі з дронів можна побачити зруйновану внаслідок росі...

Раптово вирішив "розширити бізнес": Відомий австрійський банк вляпався в гучний скандал через Росію

вівторок, 16 квітень 2024, 13:55

Австрійський банк Raiffeisen Bank International нещодавно розмістив десятки оголошень про вакансії в Росії. Компанія має амбітні плани щодо розвитку в країні-агресорці, що суперечить офіційній обіцянці піти з ринку. Видання Financial Times виявило, що ...