Порвуть рашистів на шматки: США озброїли Україну потужними гаубицями М777

В Україну з США прибувають нові партії 155-мм гаубиць M777 американського виробництва для захисту від російського вторгнення, передають Патріоти України.

Як розповів високопоставлений чиновник Міноборони США, близько 60% з 90 запланованих до постачання гаубиць знаходяться в Україні разом зі 155-мм снарядами.

"Морські піхотинці США і військові льотчики завантажують гаубиці M777, які прямують в Україну", - говориться у коментарі до опублікованого ролику.

Відзначається, що навантаження проводилося на транспортні літаки С-17 в квітні цього року на авіабазі March в штаті Каліфорнія.

M777 - польова буксирувана гаубиця калібру 155 міліметрів. Виробляється компанією BAE Systems.

Вважається найлегшою гаубицею подібного типу, що допускає транспортування на зовнішній підвісці вертольота. Така вага досягається широким використанням в конструкції титану.

Розрахунок гаубиці також зменшено до п'яти осіб.

Характеристика:

  • Маса, кг 4218;
  • Екіпаж( розрахунок), чол. 7+1;
  • Калібр, мм 155 мм;
  • Скорострільність, пострілів / хв 2( норма), 5 (максимум);
  • Максимальна дальність, (м.) M107: 24 000, ERFB: 30 000, Excalibur: 40 000.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...