Посадовець Нацполіції розповів про вилучену колекцію цінностей Медведчука

Правоохоронці вилучили та повернули у власність держави унікальну прикрасу ІІІ століття, колекцію старожитностей та 264 картини, які знайшли у екснардепа Віктору Медведчуку. Вартість артефактів та художніх творів - мільйони доларів. Про це розповів начальник Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції Україні Андрій Рубель, передають Патріоти України.

"Маємо окремий фокус на збереження культурної спадщини, адже після 2014 року багато чого було захоплено, знищено, викрадено. За цей час у нас було три масштабних кейси, про які ми зараз можемо говорити. Унікальна прикраса ІІІ століття, колекція старожитностей, картини з колекції Медведчука - усі ці твори мистецтва вилучили співробітники ДСР спільно з колегами", - розповів Рубель.

Колекцію старожитностей на мільйони доларів (понад 6000 предметів) вилучили в учасника угрупування, причетного до фінансування "ДНР". Серед них - рідкісний меч Гунів, який спеціалісти датують в межах 360/380-410/420 років. Прикрасу - ремінний гарнітур Готів, датований ІІІ ст.н.е. вилучили у "чорного археолога", коли він намагався її продати. Аналоги знайденої старожитності - найвідоміші експонати в головних музеях Данії та Швеції. Також 264 картини вилучили з помешкань Медведчука, 112 з яких мають культурну цінність. Серед них твори Труша, Ерделлі та Глущенка.

"Вартість вилучених артефактів та художніх творів - мільйони доларів. Проте головне - не їхня вартість, а те, що надбання нації повертають державі з приватних колекцій бандитів", - зазначив Рубель.

Джерело: РБК-Україна

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...