Посаду скасували? Ярош не є радником головнокомандувача Залужного, - ЗМІ

Збройні сили України спростували призначення колишнього народного депутата, екс-голови "Правого сектора" Дмитра Яроша на посаду радника Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. У Збройних силах України зазначили, що інститут радників на громадських засадах скасований наказом самого Залужного. Про це йдеться у відповіді ЗСУ на інформаційний запит УНН, передають Патріоти України.

"20 листопада під час зустрічі з експертами та волонтерами, що підтримують Збройні Сили України, головнокомандувач ЗСУ своїм наказом скасував у Збройних силах України такий інститут, як радники на громадських засадах", - йдеться у письмі.

Ця ж інформація розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України та офіційному веб-порталі Збройних сил України. У ЗСУ повідомили, що тепер замість інституту радників будуть створені громадські експертні групи, формування яких триває.

Нагадаємо, 2 листопада екс-лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош повідомляв у соціальних мережах про своє призначення радником Головнокомандувача Збройних Сил України і опублікував фото свого нового посвідчення.

За його словами, він знайомий з генерал-лейтенантом Залужним багато років і "абсолютно не сумнівався", коли отримав пропозицію по цій посаді. Ярош зазначив, що у нього є конкретні проекти, на які у Залужного вже є "певні плани".

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...