"Посадили за відмову у підвал, а потім відправили на передову": Жінка з "ДНР" розповіла, як "агітують" на контракт у ЗС РФ (аудіо)

Головне управління розвідки опублікувало перехоплену розмову подружжя з так званої "ДНР", де обговорюють як саме "мобілізованих" з окупованих територій Донецької області "агітують" підписувати контракти із ЗС РФ. Запис опубліковано на YouTube, передають Патріоти України.

Жінка розповіла чоловікові про відвертий примус та навіть тортури. Серед відомих їй контрактників, що були примушені піти на службу в Збройні Сили РФ, майже всі поранені або вбиті.

"Приїхали агітатори. Один підписав одразу. Інших, які не погодились, примусили скласти зброю і вивезли в невідомому напрямку. Телефони не відповідають. Їх посадили на яму. Яма це підвал. Сім "козлів" підписали потім. В обід підписали, передумали. По 230 тисяч обіцяли. І їх в той самий день на бойові (відправили на передову - ред.). Із сімох – чотири трьохсоті, один двохсотий", - каже вона.

Також жінка переповідає розповідь своєї знайомої про практику попередніх років. "Коли її чоловік був на контракті в 15-16 роках і коли пацани відмовлялись, складали зброю, вони своїх розстрілювали самі. Зараз почались переслідування. Вони видали закон. Зараз баб, які починають обурюватись, до 20 років засуджують", - додає жінка.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...