Посадити Порошенка: Карл Волох оцінив зусилля "слуг" і прогнозує розв'язку

Затримання Порошенка було б гучним піаром для нової влади, це не Гладковський, чи Пашинський. Зеленський вимагає від силовиків результату по своєму попереднику.

Кримінальні справи проти колишнього нардепа Сергія Пашинського і першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського - це піар влади. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить бізнесмен та публіцист Карл Волох, зазначають Патріоти України.

"Намагаються так задовольнити запит на справедливість. З правом у цих ситуацій мало спільного. Що можна назвати більшою самообороною, ніж після удару пляшкою по голові вистрілити нападнику в ногу, як у справі Пашинського? Й одразу викликати "швидку". Це самооборона", - вважає експерт.

Він визнає, що хтось може сказати, що у справі Пашинського вона була надмірна.

"Але для цієї статті немає запобіжного заходу утримання під вартою. Пашинському інкримінують щось ненормальне, щоб закрити в тюрмі. Він - неоднозначна людина з нелегким характером. Але зробив багато для Революції гідності та оборони країни. Без його енергії багато проектів із переозброєння армії не відбулися б. Має чимало гріхів. Найбільш демонізований із керівників Майдану. В очах суспільства Пашинський - зло. Із ним найпростіше розправитись, народ не вийде за нього на вулиці.
Гладковського обрали ціллю з цієї ж причини. Після історії з Укроборонпромом ніхто не наважився б за нього вступитися", - пояснює Карл Волох.

Вважає, що ці справи нічим не закінчаться.

"Гладковський уже вийшов під заставу. Він - бізнесмен, має статки. Пашинському не дали такої можливості, але ця справа розсиплеться у суді. Запропонують частково визнати провину і випустять.
Кажуть, є список, кого треба посадити з попередників. Але я не знаю його змісту. Влада цілиться на Петра Порошенка. Його затримання було б показовою перемогою. Велика частина суспільства аплодувала б. Проте навряд із цього щось вийде. Навіть із суто практичної точки зору: знайти підпис президента під кримінальними оборудками вкрай складно", - додає публіцист.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...