Пошук шпигунських пристроїв 21-го століття: "Експерт Нацполіції намагався виявити сліди прослуховування у квартирі Ткача, використовуючи гілочку, спицю від сушарки та викрутку", - "Схеми"

Заява поліції, що у помешканні незручного для Володимира Зеленського журналіста не виявлено жодних прослуховуючих пристроїв, базується от на такій експертизі. Цікаво після скандалу з "рюкзаками Авакова" будівлю МВС перевіряли аналогічними засобами?

Експерти Національної поліції, які прибули для пошуку слідів пристроїв для прослуховування у квартирі журналіста Михайла Ткача, мали з технічного обладнання лише викрутку. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала головна редакторка "Схем" Наталія Седлецька, зазначають Патріоти України.

"Вранці оперативно-слідча група, яка приїхала за нашим викликом, покинула місце подій, лише поверхово оглянувши квартиру Михайла і горище прямо над нею. Після цього Нацполіція опублікувала новину про те, що зареєстровано кримінальну справу, але "засобів для прослуховування не було виявлено". Згодом виправилися, що ще перевірять. Тільки після цього на місце прибула вже слідча група в межах кримінального провадження", - написала Седлецька.

Журналістка вказала на відсутність спеціального обладнання для пошуку пристроїв для прослуховування у представників Нацполіції.

"Для того, щоб виявити сліди інсталяції професійних прослуховуючих пристроїв, користувалися "підручними" засобами. Гілочкою від дерева, яка лежала на горищі, спицею, виламаною з розкладної сушарки Михайла, за допомогою них намагалися зрозуміти, що там в отворі над стелею. Із собою у групи була хіба що викрутка", - розповіла Седлецька.

Журналістка зазначила, що все ще сподівається, що перевірку буде проведено професійно і всебічно, з допомогою спеціальної техніки, якою оснащена для таких цілей Національна поліція.

Нагадуємо, раніше журналіст Михайло Ткач заявив про виявлення ознак пристрою для прослуховування у себе вдома.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...