Поширюють пропаганду! Українські силовики назвали сто Telegram-каналів, які курують із Росії (список)

Низка українських відомств, включаючи СБУ, МВС, МОУ, ГУР МОУ, Мінцифри та ЦПД при РНБО, опублікувала спільну заяву зі списком ста "українських" Telegram-каналів, які курують із Росії. Список було опубліковано на сайті Центру стратегічних комунікацій та інформаційної комунікації, передають Патріоти України.

"Не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти зраду й розхитати українське суспільство. На це працює низка нібито незалежних Telegram-каналів, роботу яких справді координує кремль через свої спецслужби", — сказано в заяві.

Інформацію про причетність цих ресурсів до російських спецслужб встановили раніше в Службі безпеки України в межах кримінальних проваджень. У Центрі стратегічних комунікацій закликали українців не користуватися цими каналами інформації та відписатися.

Хто увійшов до списку?

Зазначимо, що в списку опинилися Telegram-канали підозрюваного в державній зраді блогера та політика Анатолія Шарія і його дружини Ольги Шарій. Як стверджують у відомстві, російськими спецслужбами займається й особистий канал під назвою "Наглый" колишнього ведучого на закритому телеканалі "НАШ" Макса Назарова.

Також у списку є регіональні та міські канали новин, такі як "Типичная Одесса", "Новости Херсонщины", "Кривой Рог онлайн", "Чернигов", "Новый Мелитополь", "Токмак сегодня" та інші.

В інтересах Росії також працюють анонімні Telegram-канали "Женщина с косой", "Сплетница", "Картель", "Легитимный", "Крокодил" тощо. Повний список каналів, що працюють на Росію, можна переглянути нижче:

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...