"Посягаєте на чужу власність": Пєсков пригрозив судом через використання заморожених активів РФ для України

Прессекретар російського диктатора Володимира Путіна заявив, що якщо Захід вирішить використовувати заморожені активи РФ, це буде глибоко незаконно і спричинить дуже довгі судові перспективи. Про це повідомляє російське інформагентство «Интерфакс», передають Патріоти України.

«У разі якщо такі рішення будуть прийняті, вони будуть глибоко незаконні, і вони будуть мати і для тих, хто приймає ці рішення, і для тих, хто реалізує ці рішення, дуже довгі на багато десятиліть судові перспективи», – сказав речник Кремля.

Так Пєсков прокоментував повідомлення про те, що країни G7 та ЄС обговорюють можливість використання заморожених активів ЦБ РФ як заставу з облігацій для фінансування України. «Зрозуміло, РФ такі рішення оскаржуватиме. Ми захищатимемо наші інтереси, ми захищатимемо наші активи, незаконно заарештовані», – підкреслив він.

Використання арештованих російських активів Пєсков назвав «посяганням на чужу власність», яка підриває основи всієї економічної системи, зокрема тих, хто реалізовуватиме подібні рішення.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...