Послалися на "сайт НАТО": Пропаганда Кремля запустила фейк про застосування сил "Азова" і "Кракена" у Франції

Російські пропагандисти поширюють черговий фейк про Сили оборони України. Цього разу вони вигадали, що НАТО нібито хоче використати бригаду НГУ "Азов" та спецпідрозділ Головного управління розвідки Міноборони "Кракен" для придушення протестів у Франції. Однак така заява ворога є брехнею. Про це повідомила пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО в Telegram у понеділок, 10 липня, передають Патріоти України.

Росіяни у своїх вигаданих матеріалах використовують фейковий сайт Північноатлантичного альянсу. Пропагандисти поширюють "заяву" генерального секретаря блоку Єнса Столтенберга, опубліковану на вигаданому сайті НАТО. "Однак ця інформація не відповідає дійсності, а так звана офіційна сторінка НАТО виявилася фейковою", – йдеться у повідомленні.

У ЦПД зазначили, що так ворог намагається дискредитувати українську армію, а саме – військові формування "Азов" і "Кракен", та посилити свій пропагандистський аргумент про те, що Україна є "маріонеткою" Альянсу, яку той використовує у власних цілях.

"Нагадуємо, що ворог може активізувати свої дезінформаційні зусилля на тлі саміту НАТО у Вільнюсі. Тому будьте пильними та довіряйте лише джерелам верифікованої інформації", – додали в установі.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...