Послання президента Верховній Раді: Зеленський епатажно пообіцяв віддати відібрані у Ахметова доходи дітям та анонсував запуск "економічного паспорта українця"

Володимир Олександрович знов дав обіцянку щось віддати дітям

Президент Володимир Зеленський з трибуни парламенту анонсував запровадження "економічного паспорта українця" – рахунків для дітей, на яких накопичуватимуться кошти від сплати за використання надр, і які діти зможуть використати на освіту чи житло після досягнення повноліття, зазначають Патріоти України.

Пряма мова Зеленського: "До 10 грудня вперше за всю історію я внесу законопроект про економічний паспорт українця. Відповідно до нього ці кошти – плата за використання наших надр – накопичуватиметься на персональних рахунках дітей громадян України. По досягненні повноліття діти зможуть використати ці накопичення для отримання освіти чи купівлі власного житла".

Деталі: Президент зазначив, що кошти на "економічному паспорті українця" з’являться завдяки прийнятому 30 листопада податковому закону № 5600, який збільшує плату за використання природних ресурсів.

За словами Зеленського, завдяки цим двом законам "нарешті наші олігархи стануть справжніми інвесторами в майбутнє наших дітей".

Також президент обіцяє незабаром запустити програму "Українська мрія", за якою кожен громадянин, "який чесно сплачує податки", зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні для придбання власної нерухомості в новому житлі, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії.

Крім того, за його словами, у 2022 році розпочнуть "Велику термомодернізацію", за якою планують утеплити тисячі багатоповерхових будинків, шкіл, садочків та лікарень, щоб "застрахуватись від подальшого росту цін на енергоресурси та вперше отримати справжню енергетичну незалежність".

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...