Послати недоімперію "під три чорти": Представник США не бачать можливості для компромісу з Росією щодо її "гарантій безпеки" від НАТО

Постійний представник США в НАТО Джуліанна Сміт

Постійний представник США в НАТО Джуліанна Сміт поки не бачить можливості для великого компромісу з Росією щодо питання розширення Альянсу. У той же час США і європейські союзники залишаються прихильними діалогу. Про це американська дипломатка заявила в інтерв'ю CNN, зазначають Патріоти України.

"На даному етапі всі союзники прихильні діалогу з Росією, який пройде завтра (засідання Ради Росія-НАТО, - ред.). Але всі союзники єдині в тому, щоб повідомити росіянам, що якщо вони вирішать продовжити вторгнення до України, вони зіткнуться з величезними наслідками з боку НАТО, а також з боку ЄС теж", - зазначила Сміт.

Зазначимо, до цього Росія вимагала, щоб НАТО відмовило Україні в членстві в альянсі. Але за словами Сміт, вона не бачить "можливості для великого компромісу" в питанні розширення НАТО.

"На даний момент дозвольте мені бути гранично ясною - ніхто не може змусити нас змінити політику НАТО щодо розширення. Двері залишаються відкритими. Ніхто не має права зачинити двері ногою. І будь-яке рішення про розширення буде як і раніше залишатися між альянсом НАТО і відповідною країною", - додала вона.

Нагадаємо, вчора пройшов перший раунд переговорів між США і Росією щодо стратегічної стабільності, на них Москва запевнила, що нібито не збирається нападати на Україну.

У той же час російська сторона чекає швидкої відповіді від США після зустрічі в Женеві, в тому числі щодо відмови від перспективи членства України в НАТО.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...