Послу було висловлено "рішучий протест": Росія образилася на репортаж італійських ЗМІ з Курської області

Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Італії Чеччілію Піччоні після того, як кореспонденти італійського державного телеканалу RAI вели репортаж з підконтрольної Україні частини Курської області, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ Росії.

"Послу було висловлено рішучий протест у зв'язку з діями знімальної групи італійської державної телерадіокомпанії RAI, яка незаконно проникла на територію Російської Федерації", - сказано в повідомленні відомства країни-агресора.

У МЗС додали, що це "порушує російське законодавство та правила журналістської етики". На цьому фоні в міністерстві додали, що дії кореспондентів "підпадають під дію Кримінального кодексу РФ". "Російськими компетентними відомствами робляться необхідні кроки щодо встановлення обставин скоєного співробітниками RAI злочину для їх правової оцінки та вжиття відповідних заходів", - пригрозили у відомстві.

Бої у Курській області

Нагадаємо, українські захисники майже два тижні продовжують операцію у Курській області. Вони змогли взяти під свій контроль велику кількість населених пунктів - згідно з останньою інформацією, яку розкрив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, їх було 82.

Така операція ЗСУ зазнала росіян зненацька - вони провалили оборону кордону та не змогли зупинити просування українських військових. За час з початку операції в Курській області велика кількість російських окупантів була взята в полон.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...