Послуга для "особливих громадян": Житель Харківщини допомагав ухилянтам втекти до Росії (фото)

Слідчі оголосили підозру 56-річному жителю селища Золочів, який створив схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку на територію Росії, передають Патріоти України.

За даними слідства, місцевий житель добре знав, де знаходяться українські блокпости у Богодухівському районі, що межує з РФ. Він пропонував клієнтам їхати разом із ним на машині, біля лісу висаджував їх, потім ті йшли лісом і потрапляли до Росії. Чоловік проводив клієнтам інструктаж, зокрема казав, щоб чоловіки розповідали, нібито вони є його друзями та разом прямують на дачу на Богодухівщині. За свої "послуги" організатор брав 9000 доларів. Затримали його та ухилянта на "гарячому".

"Спочатку ухилянти передавали першу частину суми у розмірі 1000 доларів США, а вже під час прибуття на місце злочину — другий транш. 7 квітня під час чергової спроби проїхати разом з військовозобов'язаним український блокпост, який розташований на відстані близько 8 км від кордону з рф, правоохоронці затримали ділка в порядку ст. 208 КПК України. На той момент у нього вже виявили передану "клієнтом" другу частину обумовленої суми у розмірі 8000 доларів США", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, затримали правопорушників біля в'їзду до села Одноробівка за кілька кілометрів від українсько-російського кордону. Втекти за кордон намагався 34-річний чоловік.

Підозру чоловікові сформували за ч. 3 ст. 332 (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від семи до дев'яти років. Наразі ухвалюють питання щодо обрання чоловікові міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Шукав швидкого заробітку: У Харкові затримали хлопця, який допомагав росіянам готувати наступ та збирав дані про ЗСУ (фото)

четвер, 16 травень 2024, 11:59

В Харкові вдалося викрити та затримати ще одного агента фсб – шукав швидкого заробітку, тому потрапив "до уваги" російських агентів. Хлопець мав збирати дані про місця базування українських захисників та фіксувати геолокацію. Про це повідомляє Служба б...

Найближчі півтора місяця - особливо небезпечні: Комбат виступив з попередженням для мешканців Харкова

четвер, 16 травень 2024, 11:36

Максимальне загострення на фронті, зокрема в Харківській області, триватиме близько півтора місяця, коли росіяни матимуть "вікно можливостей", поки до України йтиме необхідна допомога від США. Таку думку висловив командир батальйону ударних безпілотних...