Посли Латвії та Естонії відвідали позиції українських військових на Донбасі (фото)

Перебуваючи в одній із механізованих бригад, дипломати відмовилися від протокольного офіціозу, і в дружній і невимушеній обстановці поспілкувалися з військовослужбовцями підрозділу.

Іноземна делегація на чолі з послами Латвійської Юрісом Пойкансом і Естонської Республік Каймо Кууском відвідала позиції українських військових на передньому краї в районі проведення операції Об'єднаних сил. Про це інформують Патріоти України із посиланням на прес-центр ОС.

Перебуваючи в одній із механізованих бригад, дипломати відмовилися від протокольного офіціозу, і в дружній і невимушеній обстановці поспілкувалися з військовослужбовцями підрозділу.

Зокрема, посол Латвійської Республіки в Україні Пойканс, на знак поваги до нашої країни, спілкуючись із бійцями, звертався до них українською мовою. "Я дуже пишаюся тим, що я зараз тут, з вами, справжніми героями України. Ви робите дуже велику і почесну справу - захищаєте свою рідну землю від окупантів. Нехай Вас завжди оберігає Господь Бог і супроводжує удача й успіх. Все буде Україна", - сказав гість із Латвії.

Наші партнери з Прибалтики приїхали до захисників України не з порожніми руками. Кулінарним сюрпризом для наших воїнів став обід, власноруч приготований групою капеланів національних Збройних Сил Латвії - від рагу Болоньєзе до італійської пасти.


Під час обіду учасники обговорили нагальні питання життя і побуту захисників України, також іноземні гості подякували воїнам за мужність і доблесть, яку вони щодня демонструють, даючи відсіч збройній агресії Російської Федерації.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...