"Посли не роблять політику": Клімкін прокоментував призначення Залужного на нову посаду

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії. Колишній очільник МЗС (2014-2019 рр.) Павло Клімкін пояснив, чим займаються українські посли в інших країнах. Про це він розповів в інтерв'ю LIGA.net, передають Патріоти України.

"У сучасному світі освіта – це безперервний процес. Хто не вчиться, тому кажуть "до побачення". Колись послам давали інструкції, вантажили подарунки, після чого вони писали депеші, що називалося дипломатичною поштою. Зараз посли втратили свою попередню роль і я вважаю, що це добре", – сказав Клімкін.

Павло Клімкін зазначив, що нині посли "не роблять політику" і зараз не можна працювати так, як це було 50 років тому. "Політика робиться у столицях, громадянським суспільством, бізнесом", - заявив ексміністр. Дипломат наголосив, що посли мають збирати всю інформацію про те, що відбувається у країні перебування.

"Пропускати через себе раціонально, частково емоційно, маємо будувати зв'язки на перспективу, бути здатними підтримувати контакт, а головне — говорити з країною мовою, яка їй зрозуміла. Це дуже складно. Більшість наших послів сьогодні цього не можуть, хоча у нас є класні посли", – резюмував Павло Клімкін.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...