Посміхалися і тисли руки: Байден вперше зустрівся із Сі Цзіньпіном у якості президента США

Президент США Джо Байдена вперше зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіна з моменту вступу на посаду напередодні саміту G20 на Балі, передають Патріоти України.

Лідери двох країн потиснули один одному руки в готелі на Балі перед їхньою особистою зустріччю. Очікується, що вони будуть спілкуватися щонайменше дві години, після чого Байден планує провести прес-конференцію.

"Радий вас бачити", - сказав Байден Сі перед тим, як вони приєдналися до офіційних осіб США та Китаю. Обидві сторони сиділи за довгими столами для переговорів, між якими стояли квіти.

"На мій погляд, ми розділяємо відповідальність - показати, що Китай і Сполучені Штати можуть впоратися з нашими розбіжностями, запобігти конкуренції від конфлікту та знайти шляхи для кращої співпраці", - сказав президент США, починаючи переговори.

"Приємно вас бачити. На даний момент китайсько-американські відносини знаходяться в такій ситуації, що ми всі дуже піклуємося про це, тому що вони не відповідають фундаментальному інтересу наших двох країн і народів, і це не те, чого очікує від нас міжнародна спільнота", - сказав Сі. Він додав, що сторонам "потрібно знайти правильний напрямок" і "підняти відносини".

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...