Посол Білорусі випадково спростував брехню Путіна та його пропагандистів щодо теракту в "Крокус Сіті Холі"

Посол Білорусі в Росії Дмитро Крутой заявив журналістам, що білоруські спецслужби допомагали Росії ловити підозрюваних у стрілянині в «Крокус Сіті Холі», передають Патріоти України.

«Активна взаємодія з учорашнього дня здійснюється по лінії спеціальних служб. Керівник Комітету державної безпеки перебуває на прямому зв’язку зі своїм колегою. І фактично основним завданням минулої ночі було не дати терористам піти через наш спільний кордон. Таке завдання виконане. Було введено максимальні заходи безпеки», – передає заяву Крутого білоруське пропагандистське агентство БЕЛТА.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що російський диктатор Володимир Путін зідзвонився зі своїм білоруським колегою Олександром Лукашенком. Повідомлялося, що диктатори «підтвердили готовність взаємодіяти в боротьбі з тероризмом».

Лукашенко також висловив Путіну «глибокі співчуття» у зв’язку з подіями в Москві.

Тільки після цього, о 14:30 за Києвом, кремлівські ЗМІ опублікували відеозвернення Путіна. У зверненні російський диктатор назвав події в «Крокус Сіті Холі» «кривавим і варварським терактом». Він повторив версію ФСБ про те, що причетні до стрілянини нібито мали намір виїхати в Україну, де, за його словами, для них було підготоване «вікно».

Цифри лише ростуть: Російська армія втратила 3000 танків з початку повномасштабної війни, - Oryx

четвер, 9 травень 2024, 14:53

Втрати російської армії з 24 лютого 2022 року досягли 3000 танків. Про це повідомляє Якуб Яновський, який підраховує втрати ЗС РФ та ЗСУ на основі фото чи відео підтверджень. "Яка епічна поразка самопроголошеної військової наддержави", — заявив аналіти...

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

четвер, 9 травень 2024, 13:54

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України. "Звільни...