Посол розповів, як змінився підхід Британії щодо допомоги Україні з новим прем'єром Сунаком

У нового британського прем’єра Ріші Сунака специфічний підхід до військової допомоги Україні, притаманний фінансистам, оскільки раніше він був міністром фінансів. Про це заявив посол України у Британії Вадим Пристайко у коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

Він пояснив, що кожен посадовець і політик має свої підходи. "Він (Ріші Сунак - ред.) хоче знати, що треба зробити, скільки, і ви напевно чули нещодавно про оголошений аудит, перегляд тієї допомоги, яка надається Україні. З моєї останньої розмови з прем’єр-міністром, з його апаратом, йдеться про те, що треба зробити, щоб Україна перемогла, скільки треба дати чого, скільки це буде коштувати, на який час це треба розтягнути, для того, щоб врахувати у своєму бюджеті", – зазначив Пристайко.

За словами посла, Сунак значно відрізняється від екс-прем’єра Боріса Джонсона. Останній - є дуже емоційною людиною. "Він ставив перед своїм урядом задачу: "Україна має перемогти, а ви далі вирішуйте, яким саме чином до цього дійдете". А Сунак каже: "Україна має перемогти, ми маємо зробити 1,2,3... будь ласка, які є ресурси, скільки людей, скільки грошей, скільки техніки, скільки танків", – пояснив Пристайко.

Він нагадав, що зараз Британія по кількості та по обсягу наданої воєнної допомоги є другою після США. При цьому робота над збільшенням підтримки продовжується.

Квитки в пекло: Прикордонники показали, як вночі знищують росіян на Сіверському напрямку (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 18:30

Сили оборони України на Сіверському напрямку в нічний час доби знищили групу росіян. Цей процес вдалося зафіксувати на відео. . Зазначається, що це результат роботи прикордонників із бригади "Помста". "Добірка точних нічних скидів по окупантах", - пов...

Новий поворот: Прокурор МКС вимагає видати ордери на арешт Нетаньягу та лідерів ХАМАС

понеділок, 20 травень 2024, 18:22

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан запросив ордери на арешт премʼєра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта, а також трьох лідерів палестинського руху ХАМАС. Такий документ вже опублікований на сайт...