Посол України Мельник одним фото показав "швидкість", з якою йде німецька військова допомога для ЗСУ

Посол України в Німеччині Андрій Мельник дорікнув офіційним особам країни за те, що вони гальмують надання українській армії важкого озброєння. Дипломат опублікував картинку, на якій зображено черепаху, що тягне патрон. Іронічне зображення Мельник оприлюднив на своїй сторінці у Twitter 26 травня. На ньому написано: "Німецька допомога вже на шляху до нас", передають Патріоти України.

Так посол підстібнув німецьку владу, яка не зважаючи на всі обіцянки, так і не надала Збройним силам України зброю, яка нашій армії так потрібна для перемоги над російськими окупантами.

"Щойно отримав цю картинку у WhatsApp від представника українського уряду. Звичайно, Росія не повинна виграти війну", – написав дипломат. Примітно, що свій твіт Мельник опублікував німецькою мовою. Ймовірно, щоб його зрозуміли ті, кому він адресований.

Зазначимо, що німецький таблоїд Bild, посилаючись на внутрішній лист міністерства оборони Німеччини, повідомляв, що уряд країни вже понад місяць блокує постачання сотні бойових машин піхоти Marder в Україну. Відповідний запит владі подав збройовий концерн Rheinmetall.

У документі йдеться, що першу партію зі 100 Marder можна було відремонтувати протягом шести тижнів, на ремонт решти потрібно до 15 місяців. Таким чином, якби уряд Німеччини вже схвалив заявку Rheinmetall та українського уряду у березні, перші БМП уже могли би бути в Україні.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...