Посол України в Анкарі розповів, як просувається створення заводу зі спорудження турецьких безпілотників в нашій країні

Будівництво в Україні заводу з виробництва Bayraktar нині перебуває на етапі підготовки. Зокрема, вже розроблено сам проект заводу. Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю газеті РБК-Україна, опублікованому в понеділок, 8 серпня, передають Патріоти України.

"Завод будуватиметься. Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду і направив її до парламенту на ратифікацію, угоду про будівництво самого заводу", - розповів він.

Дипломат додав, що власник компанії Baykar створив компанію в Україні, і вона придбала земельну ділянку.

Посол зазначив, що в ній розробили проект самого заводу і має намір реалізувати його до кінця, "оскільки це було майже особисте зобов'язання власників компанії зробити це виробництво в Україні".

"Вона не тільки політична, а й практична, оскільки на значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, стоятимуть комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато різного, високотехнологічного у нас, і може бути використано для цих літальних апаратів", - підсумував Боднар.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...