Посол Зварич розповів, скільки вже в Україні боєприпасів, придбаних за чеською ініціативою

Посол України у Чехії Василь Зварич повідомив, що понад третина з 500 тисяч боєприпасів, які мають бути передані Україні в рамках чеської ініціативи, вже знаходяться в нашій країні. Він стверджує, що українським захисникам потрібні насамперед боєприпаси калібру 155 міліметрів, передають Патріоти України з посиланням на ČTK.

За словами Зварича, Україна веде переговори з Міністерством оборони Чехії щодо розширення цієї ініціативи. Посол також заперечив інформацію про проблемм з боєприпасами, які передаються ЗСУ. На його думку, подібні публікації можуть мати на меті спробу дискредитувати ініціативу. Він підкреслив, що вона є насправді дієвою і має простір для розвитку.

Зварич сподівається, що постачання боєприпасів продовжиться і наступного року. На його переконання, ініціатива покликана стати інструментом інвестування в українське вітчизняне виробництво боєприпасів. Посол зазначив: "Україна збільшила свої можливості, але нам потрібні певні фінансові ресурси, щоб їх більше розвивати й мати можливість виробляти боєприпаси меншого калібру".

Дипломар також розповів, що Україна теж обговорює це питання з Міноборони Чехії.

Естонія розглядає можливість відправлення своїх військових в Україну: Ось чим вони займатимуться

четвер, 3 жовтень 2024, 22:55

В уряді Естонії обговорювали можливість відправлення своїх військових на територію України. Ці естонські солдати перебували б на заході країни та виконували небойові завдання, передають Патріоти України. Про це розповів міністр оборони Естонії Ханно Пе...

Глава польського Інституту національної пам’яті назвав Галичину "Східною Малопольщею", В'ятрович відреагував

четвер, 3 жовтень 2024, 21:30

Керівник Інституту національної пам’яті Польщі Кароль Навроцький, коментуючи питання ексгумації жертв Волинської трагедії, назвав Галичину «Східною Малопольщею», передають Патріоти України. В інтерв'ю виданню Interia він заявив, що польська сторона гот...