Посольство США відреагувало на запровадження Зеленським санкцій проти Медведчука і компанії

Санкції введені на все майно, яке є у Медведчука та його поплічників з України, Росії та Молдови на 3 роки. Загалом до 8 фізосіб і 19 юросіб.

Сполучені Штати висловили підтримку Україні після введення санкцій проти кума президента РФ Віктора Медведчука, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву посольства США в Україні

Як відомо Рада національної безпеки і оборони України 19 лютого включила політика Віктора Медведчука та його дружину Оксану Марченко в санкційний список, а 20 лютого Президент України Володимир Зеленський своїм указом погодив ці рішення Ради національної безпеки.

США підтримали такий крок української влади та нагадали, що санкції проти Медведчука були введені Вашингтоном ще у 2014 році.

"Ми підтримуємо зусилля України щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності за допомогою санкцій. З 2014 року щодо Медведчука введені санкції США за підрив безпеки, територіальної цілісності та демократичних інституцій України", - йдеться у заяві амбасади США у Києві.

Нагадаємо:

  • Під санкції РНБО, погоджені Володимиром Зеленським, серед інших потрапили мережа спортивних товарів "Спортмастер", велика російська фармацевтична компанія та енергетичні підприємства, загалом 19 юросіб.
  • ЗМІ повідомляють, що санкції проти Оксани Марченко і цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк ввели через те, що вони є власницями Новошахтинського нафтопереробного заводу в Ростовській області, який фінансував бойовиків "Л-ДНР".
  • Дружина Медведчука Оксана Марченко після введення санкцій, заявила, що вступає у ОПЗЖ.
  • Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення Україною санкцій проти кума президента РФ Віктора Медведчука це "тривожна інформація", яка може привести до військового вирішення на Донбасі.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...