Поспішав на штурм, але перетворився на брухт: Нацгвардійці показали знищення російського БТР-82А на Покровському напрямку (відео)

Українські бійці відпрацювали по ворожому БТР-82А, який поспішав на штурм позицій наших воїнів на Покровському напрямку, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал командувача Національної гвардії України (НГУ) Олександра Півненка.

На відео можна побачити роботу 15 бригади оперативного призначення НГУ "Кара-Даг".

В НГУ додають, що протягом минулого тижня нацгвардійці знищили на Покровському напрямку майже 20 одиниць ворожої техніки.

"Противник здебільшого застосовував групи піхоти без бронетехніки, відправляючи свої штурмовиків на знищення. Але деякі штурми були підкріплені бронетехнікою або особовий склад ворога намагався переміщуватися на автівках", - пише Півненко.

БТР-82А

БТР-82А - це бронетранспортер, який є вдосконаленою версією БТР-80. Його основною особливістю є посилене бронювання та нові системи озброєння. Він оснащений автоматичним 30-мм гранатометом 2А72 і спареним 7,62-мм кулеметом ПКТ, що забезпечує підвищену вогневу міць порівняно з попередніми моделями.

БТР-82А також має модернізовану систему управління вогнем і сучасні засоби зв’язку, що покращує його тактичні можливості. Загалом він призначений для використання у складі механізованих підрозділів та може діяти як у міських умовах, так і на бездоріжжі.

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...

Коли усвідомлюєш, що розплата неминуча: "Мачо" Шуфричу в суді стало погано, викликали лікарів

середа, 4 вересень 2024, 22:55

Нестор Іванович два десятка років підігрував Москві, да так, що вважав державної зради йому ніколи не "пришиють". До Печерського райсуду Києва під час підготовчого засідання у справі екснардепа від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Нестора...