Постачають другосортну зброю: Аналітик розповів, які країни допомагають РФ воювати проти України


Росія отримує військову допомогу з-за кордону, зокрема з Ірану, Північної Кореї та можливо Китаю. Політичний аналітик, колишній народний депутат України Тарас Чорновіл в інтерв'ю "Главреду" розповів, як це впливає на війну в Україні, передають Патріоти України.

За словами аналітика, якби Іран не постачав РФ дрони-камікадзе, то атаки України з повітря "захлинулися б". Справа в тому, що ракетні обстріли не давали Росії того ефекту, на який вона сподівалася, але іранські дрони дозволили перенапружити нашу систему ППО.

"Що стосується балістичних ракет, то з ними досі незрозуміла ситуація. Однак Іран передбачає для себе певні обмеження, плюс він має свої плани на Близькому Сході, Аравійському півострові, тому він не поспішає віддавати Росії надлишковий запас. Тому певна кількість таких ракет може бути передана РФ, які та одразу ж вистрілить", - припустив Чорновіл і додав, що це не буде для України катастрофою.

"Тим більше, що в разі застосування таких ракет, автоматично знімається питання про надання Україні німецьких ЗРК Patriot. Поки Німеччина не дає їх доставляти далі Польщі, але згодом у Німеччині можуть заявити, що не будуть проти передати ці установки Україні. Це така хитромудра політика, якою користується низка країн-членів НАТО", - пояснив він.

Що стосується Північної Кореї, то ця країна може постачати в РФ надлишки своєї другосортної зброї в обмін на певні товари для виживання. "Побічно західні джерела стверджують, що таку зброю, в основному стрілецьку, постачають "вагнерівцям". Тобто Північна Корея не надає Росії стратегічно важливих оборонних ресурсів", - сказав Чорновіл.

Стратегічно важливі ресурси Росії могла б надати КНР, але, це країна з більш мудрою владою, вважає Чорновіл. "На щастя, Китай вміє рахувати. Адже їх попередили про те, що вони втратять в такому випадку, тому що навіть заборона торгівлі європейських і американських компаній з Китаєм піддає цю країну катастрофі. Особливо враховуючи, що Китай і без того зараз переживає складний період в економіці у зв'язку зі спалахом коронавірусу. Китай - не Росія, яка готова дати своїм громадянам пухнути від голоду заради того, щоб її лідер був на висоті", - пояснив аналітик.

При цьому Чорновіл не виключив, що хоча Китай не постачатиме зброю безпосередньо, але через Китай та Індію "сірим" експортом до РФ можуть потрапляти мікросхеми та інші комплектуючі. "Тому це буде підтримкою для російської "оборонки", яка зараз активно працює. Росія і зараз може виробляти понад 40 ракет на місяць, що дозволить їй раз на місяць робити щонайменше один повноцінний залп по інфраструктурі України і тримати нас в постійній напрузі", - резюмував він.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...