Постала дилема: У Росії силовики не знають, як без ганьби закрити справи про заколот Пригожина

Російська Генпрокуратура досі не закрила кримінальну справу проти Євгена Пригожина тому, що не знає, як це зробити без ганьби. Про це пише з посиланням на джерела телеграм-канал ВЧК-ОГПУ, близький до одного з кремлівських кланів, передають Патріоти України.

Джерело стверджує, що кримінальну справу про заколот хоч і не закрито формально, але в реальності жодних слідчих дій немає. У день заколоту заступник генпрокурора Анатолій Разінкін особисто обдзвонював регіональних прокурорів Ростовської, Воронезької та Липецької областей, вимагаючи від них активно тиснути на місцевих правоохоронців, щоб ті чітко фіксували всі злочини вагнерівців, особливо епізоди із загиблими.

"Тепер в ГП ламають голову, як нівелювати все це і уникнути ганьби", – говорить джерело. Схожа ситуація і в ФСБ. Там вже встигли заявити, що постанову про порушення кримінальної справи скасовано. Однак документи ще не надійшли, оскільки через заколот у Москві понеділок оголосили неробочим днем. Тепер ФСБшники теж думають, як бути з уже оформленими трупами.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...