"Постапокаліптичний захист": У мережі показали російську САУ з величезним козирком - горіти буде видовищно (фото)


У російських військах продовжують експериментувати над створенням козирків для захисту техніки від ударів дронів-камікадзе. Телеграм-канали розповсюдили світлину САУ "Мста-С", яку навіть в РФ назвали постапокаліптичною, передають Патріоти України.

Російська 152-мм самохідна артилерійська установка "Мста-С" отримала величезну надбудову. "Мангал" назвали постапокаліптичним захисним маскувальним козирком, який має ганчірки, гумотканиннові стрічки та інші деталі.

Український танковий експерт Андрій Тарасенко висміяв російський виріб. "Десятки всеможливих КБ, НДІ Сталі, ВНІІТМ, Академія артилерійських наук, а результат вище на фото", — пише Тарасенко.

Необхідність козирків або "мангалів" зумовлено засиллям на полі бою дронів-камікадзе по типу FPV або "Ланцет". За задумом решітка має зупинити FPV-дрон та не дати йому знищити установку вартістю у кілька мільйонів доларів.

САУ "Мста-С" — це радянська 152-мм артустановка, яка була розроблена на Уральському заводі транспортного машинобудування. На озброєння радянської армії "Мста-С" надійшла у 1989 році. Її максимальна дальність стрільби складає 30 км. За даними Oryx, з початку повномасштабної війни окупанти втратили 173 таких установки. З них 35 стали трофеями для Сил оборони України.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...