Постарались росіяни? У казармах Бундесверу могли забруднити питну воду, влада Німеччини підозрює диверсію, - Spiegel

Влада Німеччини розслідує спробу скоєння диверсії через забруднення питної води в казармах Бундесверу. Як повідомляє Spiegel, поліція та Служба військової контррозвідки Бундесверу допускають, що туди могли вдертися зі зломом, передають Патріоти України.

Військових і цивільних закликали не вживати питну воду за жодних обставин, наразі на територію бази не пускають солдатів.

У казармах у Кельн-Вані розташовані кілька командних пунктів, а також військові та цивільні відомства Бундесверу. Тут також базуються військово-повітряні сили Федерального міністерства оборони, оскільки казарми безпосередньо прилягають до Кельнського аеропорту. Загалом на об'єкті працюють 4300 військовослужбовців і 1200 цивільних працівників.

Казарми мають власний водогін. Як повідомляє Spiegel, військова поліція оглянула будівлю вранці 14 серпня та виявила отвір в паркані.

У внутрішньому повідомленні Територіального командування Бундесверу військовослужбовців, які все ще перебувають у казармах, просять звертатися до «невідомих осіб, які перебувають у полі зору», і повідомляти про «будь-яку підозрілу поведінку». У повідомленні також зазначено, що казарми залишатимуться опечатаними до подальшого повідомлення.


Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...