Поставкам зброї бути? Через кілька днів після візиту Шойгу у Пхеньян прилетів російський військовий літак

Через кілька днів після зустрічі міністра оборони РФ Сергія Шойгу з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином російський військовий літак виконав рейс до Пхеньяна. Водночас про цей рейс досі не згадували російські та північнокорейські державні ЗМІ, передають Патріоти України.

Цю інформацію опублікували NK News, посилаючись на власний аналіз даних відстеження польотів і супутникових знімків. Аналітики припустили, що під час зустрічі Кім Чен Ина та Шойгу було укладено угоди про збройну співпрацю.

Згідно з аналізом, проведеним журналістами з NK News із використанням супутникових знімків від Planet Labs, був зафіксований літак, який зовнішнім виглядом та розмірами схожий на Іл-62, розташований біля термінала міжнародного аеропорту Пхеньяна об 11:28 ранку 2 серпня.

Виліт російського літака з Пхеньяна відбувся після 21:00 за китайським часом 2 серпня, що свідчить про те, що літак перебував на землі приблизно 36 годин.

Літак є VIP-пасажирським, його використовують для військових делегацій. Враховуючи тип повітряного судна, припускаємо, що візит не передбачав отримання або доставлення основних систем озброєння, хоча не можна виключити можливість певної форми передачі товарів чи платежів.

Першими про дозвіл бити західною зброєю по Росії дізнаються самі росіяни, - прессекретар Зеленського

субота, 28 вересень 2024, 20:53

Візит президента України Володимира Зеленського у США можна вважати успішним. Про це заявив прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров в ефірі національного телемарафону 28 вересня, його транслював телеканал "Рада", передають Патріоти України. "Вдалося ...

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...