​Поставити на місце агресивну недоімперію: Євросоюз готовий відповісти на санкції Росії щодо своїх топ-посадовців

Євросоюз залишає за собою право вжити відповідних заходів на санкції Росії, введені щодо європейських чиновників. Про це йдеться в спільній заяві глав Єврокомісії, Євроради та Європарламенту Урсули фон дер Ляйєн, Шарля Мішеля і Давида Сассолі, зазначають Патріоти України.

У Брюсселі підкреслили, що Москва обрала шлях конфронтації і не прагне виправити двосторонні відносини.

«Це рішення є останньою яскравою демонстрацією того, як Російська Федерація вибрала конфронтацію з ЄС замість того, щоб погодитися виправити негативну траєкторію наших двосторонніх відносин. ЄС залишає за собою право вжити відповідних заходів у відповідь на рішення російської влади», – йдеться у заяві.

Відповідну заяву вже підтримав глава європейської дипломатії Жозеф Боррель.

Він написав у своєму Twitter: «висловлюю солідарність з Сассолі, Вірою Юровою (Європейський Комісар з питань юстиції , – ред.) і шістьма чиновниками, яким Росія заборонила в'їзд».

Віра Юрова своєю чергою заявила, що «рада опинитися в такій хорошій компанії». За її словами, дії російської влади «заслуговують сильної і постійної реакції».

Нагадаємо, глава Європарламенту різко відреагував на санкції РФ та процитував Толстого.

Крім очільника Європарламенту Сассолі під російські санкції потрапили керівник прокуратури Берліна, а також посадовці з країн Балтії. Загалом російське МЗС ввело санкції проти восьми представників Євросоюзу.

У заяві російське міністерство звинуватило Євросоюз у продовженні «політики нелегітимних односторонніх обмежувальних заходів щодо російських громадян і організацій».

«Тільки в березні 2021 року неправомірним обмеженням ЄС були піддані шість росіян», – сказано в заяві.

Тож у відповідь на введені 2 і 22 березня цього року Радою ЄС санкції проти шести російських громадян МЗС Росії оголосило власні обмеження проти громадян ЄС. Відтепер в'їзд в РФ їм заборонений.

Додамо, що напередодні Європарламент прийняв резолюцію щодо відключення Росії від SWIFT.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...