Постпред РФ спробував завадити Зеленському виступити на Радбезі ООН, але щось пішло не так

Виступ президента України Володимира Зеленського на засіданні Ради безпеки ООН в середу, 20 вересня, намагався оскаржити постійний представник Росії при ООН Василь Небєнзя. Він обурився тим, що Україна не є членом Ради безпеки, а її лідерові надають слово одразу після генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України.

Прем’єр-міністр Албанії, яка головує в Радбезі, Еді Рама спершу ввічливо пояснив, що виступ Зеленського не є порушенням, оскільки ті, хто безпосередньо зацікавлені у вирішенні обговорюваного питання, можуть взяти слово перед членами Ради, якщо це необхідно.

“Хочу запевнити російських колег, що це не спецоперація албанського головування, а продовження тривалої й усталеної практики, яка повністю відповідає положенням ООН", – наголосив він, навмисне вживши евфемізм “спецоперація”, який використовує Кремль для своєї війни в Україні.

Постпред РФ спробував зупинити Еді Раму, зауваживши, що, коли він ударить молотком, розпочавши засідання, то “албанське головування буде заплямоване". "Зупиніть війну, і Зеленський не виступатиме", - порадив у відповідь Небєнзі чинний голова Радбезу ООН.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...