Постпред України пояснив, чому Росію не виключать із Радбезу ООН

Росію не виключать з Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, тому що країна володіє ядерною зброєю. У цьому відмінність між сучасною РФ і Радянським Союзом зразка середини минулого століття. Таку заяву зробив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв'ю, передають Патріоти України.

За словами дипломата, СРСР виключили з Ліги Націй, коли держава напала на Фінляндію в кінці 1939 року. Тоді невелика скандинавська країна зуміла дати відсіч Радянському Союзу і перемогти. Зараз ситуація складається схожим чином: Україна успішно обороняється від Росії, що володіє переважаючими силами. Але є фактор ядерної зброї.

"Тоді Радянський Союз не був не лише потугою економічною у порівнянні зі Сполученими Штатами, з Європою, він не мав ядерної зброї. На сьогоднішній день єдина причина, на моє переконання, чому не зробили те саме в ООН, що зробили з Радянським Союзом в Лізі Націй, тому що Російська Федерація має ядерну зброю", — повідомив Кислиця.

Постійний представник України назвав перспективу застосування ядерної зброї "армагеддоном". І наша країна повинна враховувати і аналізувати такий крок Путіна.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...