Поступається навіть прем'єр: У Раді назвали головну умову для відставки Авакова

Відсутність альтернативи заводить будь бесіди про можливу зміну глави МВС Арсена Авакова в глухий кут. При цьому, на думку деяких нардепів з "Слуги народу", з досвіду, політичного і психологічного рівня Авакову поступається навіть прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

Арсен Аваков зумів протриматися в своєму кріслі вже в п'ятому уряді. До його думки прем'єр-міністр часто прислухається, запевняють джерела видання. При цьому спроби як минулої, так і нинішньої опозиції відправити міністра МВС у відставку кожен раз лише підкреслювали "непотоплюваність" Авакова.

В "Слузі народу" допускають, що остання ініціатива фракції "Голос" зі збором підписів за звільнення Авакова, як і раніше, не увінчається успіхом. Його відставка можлива тільки в разі, якщо цього захоче президент. І то за умови, що Зеленський особисто донесе це рішення до членів фракції і представить на місце глави МВС іншу "рівносильну йому кандидатуру".

"З досвіду, політичного і психологічного рівня Авакову поступається навіть сам прем'єр. Думаю, він і сам був би радий його позбутися. Але як тільки розмова заходить про відставку Авакова, відразу ж виникає питання, а хто може замінити його на чолі МВС", - каже джерело з числа так званої "малої фракції" СН.

Саме відсутність альтернативи заводить будь бесіди про можливу зміну Авакова в глухий кут, визнав інший впливовий співрозмовник в монобільшості. Разом з тим, Зеленський запевнив фракцію, що міністр не тримається за своє крісло і піде сам, коли знадобиться.

Джерело: РБК-Україна

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...