Поступки Росії? Стало відомо про план Зеленського щодо Донбасу

Команда президента України Володимира Зеленського конструює нову модель взаємин із Росією, яку коротко можна означити як "догідлива покірність". Про це пише шеф-редактор "Обозреваля" Орест Сохар у своєму блозі, повідомляють Патріоти України.

За його словами, автором цієї моделі, вірогідно, є другий президент України Леонід Кучма. Ця стратегія передбачає "поблажливіше ставлення до Києва з боку російського президента Володимира Путіна в обмін на виконання частини кремлівських хотілок по Україні".

"Пазлики складаються в досить однозначну картинку:нова зелена команда збирається відмовитися від порошенківської доктрини "жодної поступки ворогу", яка базувалася головним чином на мобілізації національної свідомості та використанні дипломатичного інструментарію тиску на РФ. Судячи з усього, позиція офісу Зеленського – піти на частину вимог Кремля в обмін на локальні вимоги Києва: наприклад, звільнення затриманих українських моряків, потім – обмін полонених у форматі "всіх на всіх" та, очевидно, відведення важкого озброєння від лінії розмежування", – відзначається у блозі.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...