Поступок не буде: "Путін вигадав нову пастку для Зеленського", - Портников

"Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив в інтерв'ю Першому каналу, що зміна Мінських угод є можливою тільки в разіспільної роботи українського керівництва з маріонеткової адміністрацією "народних республік", - пише у своєму блозі Віталій Портников, передають Патріоти України, і продовжує:

"Хто може працювати над "Мінськом-3"? Дві сторони. Тому, якщо експерти з Києва сядуть в контактній групі або за її межами з експертами з "ДНР" і "ЛНР", то вони, ймовірно, зможуть працювати над якимись змінами або доповненнями до мінського комплексу заходів "- зазначив Пєсков.

Телевізійна програма, у якій з'явився прес-секретар Путіна, називається "Велика гра". І це, дійсно, велика гра Кремля з Володимиром Зеленським та оточенням українського президента.

Путін бачить, що Зеленський будь за що - навіть всупереч об'єктивній політичній логіці і логіці історичних процесів - хоче в "ударні терміни" завершити конфлікт з Росією. Що український президент просто не в змозі зрозуміти ані причин, ані витоків цієї війни. Що його політичний обрій - як і бачення його найближчого оточення - обмежені телевізійними серіалами і обивательськими уявленнями про політику і життя. І що Зеленський дуже хоче виправдати очікування своїх виборців, які теж вірили - варто їм проголосувати за популярного артиста і війна завершиться.

І Путін використовує цю ситуацію для того, щоб заманювати Зеленського у нові й нові пастки. Український президент хоче змінити Мінські угоди? Він вважає, що текст документа не дає можливості завершити війну? Чудово. Тоді дамо йому можливість підготувати "Мінськ-3".

А цей "новий Мінськ" є ще гіршим, ніж новий Мюнхен. Тому що він дозволяє Москві остаточно позбутися статусу агресора і перейти в розряд посередників. Тому що договірними сторонами в цьому "новому Мінську" будуть "три держави" - Україна і "народні республіки". Тому що Кремль перетворить Україну на заручницю цих самих "народних республік", а фактично - на свою власну заручницю. І при цьому ніяка війна, ніякій конфлікт не зупиниться і ніяка територіальна цілісність не відновиться. Це доведено всіма іншими конфліктами на пострадянському просторі".

Джерело: Еспресо.ТV

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...