Посилається на авторитет Зеленського: Разумков розповів, коли запрацює закон про особливий статус Донбасу

За словами спікера ВР, закон про особливий статус Донбасу не передбачає федералізацію.
Дмитро Разумков. Фото: скріншот з відео.

Закон про особливий статус Донбасу почне діяти після відновлення українського контролю над окупованою ділянкою кордону на сході країни. Про це заявив голова Верховної ради Дмитро Разумков в інтерв'ю, передають Патріоти України.

«Ми дійсно розуміємо, що так званий закон про особливий статус тимчасово окупованої території закінчується в цьому році. Треба знайти новий механізм, новий закон. Президент говорив, що це буде публічна позиція. Він не буде писатися в Офісі президента, парламенті чи в закритому комітеті Верховної ради. Цей закон буде писатися разом з громадськістю», — заявив Разумков.

За його словами, закон про особливий статус Донбасу не передбачає федералізацію. «Для того, щоб ні у кого не було думки, (про те, що це закон про федералізацію, — ред.) що цей закон має опрацьовуватися з залученням багатьох експертів, громадськості, Верховної ради, Офісу президента і, я думаю, наших закордонних партнерів. Таким чином в цій дискусії ми отримаємо якісний законопроєкт, який буде розглянуто у Верховній раді України. Дискусія повинна бути в цьому питанні. Залишаючись у тих червоних лініях, ми зможемо розробити таке законодавство, яке зможе зберегти інтереси держави, і повернути території і людей», — додав він.

Спікер парламенту також зазначив, що закон почне діяти після повернення українського контролю над окупованою ділянкою кордону на сході. «Коли буде досягнутий компонент безпеки, тоді ми зможемо виключно за українським законодавством провести вибори поки на тимчасово окупованій території. Коли у нас буде контроль над кордоном, коли ОБСЄ визнає ці вибори, саме тоді почне працювати новий закон про особливий статус Донбасу», — додав він.

Джерело: Сегодня

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...