Посилення мобілізації в Україні: Адвокатка пояснила, чому не вийде проігнорувати електронну повістку

У разі ухвалення законопроєкту про мобілізацію військовозобов'язаним чоловікам зможуть відправляти повістки електронною поштою. Адвокатка юридичної компанії Riyako&Partners Катерина Аніщенко розповіла в коментарі ТСН.ua, чому не вийде проігнорувати такий виклик до ТЦК та СП, передають Патріоти України.

Аніщенко зазначила, що після ухвалення законопроєкту кожна військовозобов'язана особа повинна буде зареєструвати Електронний кабінет призовника, куди приходитимуть повістки.

"По суті людина реєструється в єдиному реєстрі та зазначає свою електронну адресу й номер телефону", — сказала вона.

За словами адвокатки, в Україні електронна адреса та номер телефону не присвоюються за паспортом, тобто немає ознак ідентифікації. Проте, згідно з законопроєктом, у такому випадку чоловік несе відповідальність за надання достовірної інформації, коли реєструється в Електронному кабінеті.

Катерина Аніщенко наголосила, що це відбуватиметься за аналогією, як наразі працює електронний суд — на електронну адресу адвоката або фізичної особи приходять ті чи інші рішення. У разі потрапляння сповіщення в спам або якщо людина з інших причин не побачила листа, це не знімає відповідальності.

"Уже фрази: "Я не бачив", "Не заходив до електронного кабінету" чи "Не читав пошту", — не спрацюють. Оскільки ви маєте подати вашу чинну реальну електронну адресу, ваш реальний номер телефону", — пояснила вона. Аніщенко додала, що це вважатиметься, що людина належним чином була повідомлена про обов'язок з'явитися до ТЦК та СП.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...