Посилення співробітництва вимагає: Туреччина відкриє генконсульства у Харкові і Львові, а Україна - в Анталії

Туреччина посилить свою дипломатичну присутність в Україні шляхом відкриття двох генконсульств. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом, зазначають Патріоти України.

Він відзначив, що попри коронавірусні обмеження Туреччину відвідала рекордна кількість українських туристів, близько двох мільйонів за рік, і висловив задоволення з того приводу, що в Україні щороку зростає число гостей із Туреччини.

"Ми вітаємо намір турецької сторони посилити свою дипломатичну присутність та відкрити генконсульства в Харкові та Львові", - сказав Зеленський.

"Ми також підвищимо статус консульської установи в Анталії до генерального консульства, щоб ще ефективніше захищати інтереси наших громадян", - додав президент.

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...